Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Ανακοίνωση συμβάσεων από τον όμιλο EFA GROUP

Rheinmetall Lynx

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο όμιλος EFA GROUP στις 20 Ιουνίου, ανακοινώθηκε η σύναψη νέων συμβάσεων από εταιρείες του ομίλου που δραστηριοποιούνται στους τομείς της άμυνας, της ασφάλειας και των βιομηχανικών συνεργασιών.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία SCYTALYS, νέα ονομασία για την γνωστή ISI HELLAS, ανέλαβε σύμβαση κατόπιν ανοικτού διαγωνισμού της Ρουμανίας, που αφορά την προμήθεια ενός ολοκληρωμένου σύγχρονου συστήματος Διοίκησης – Ελέγχου και Τακτικής Ζεύξης Δεδομένων, το οποίο θα εγκατασταθεί σε μονάδα επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας. Η SCYTALYS επικράτησε καταθέτοντας την καλύτερη τεχνική και οικονομική προσφορά σε σχέση με άλλες εταιρείες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, όπως η γαλλική Naval Group, η τουρκική Milsoft κ.λπ.

Η SCYTALYS επίσης, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης φάσεως υλοποιήσεως του προγράμματος Εθνικού Συστήματος Τακτικής Ζεύξης Δεδομένων (National Data Link) για την Πολεμική Αεροπορία της Ινδονησίας, ανέλαβε σύμβαση συνέχειας (follow-on contract), για την περαιτέρω επέκταση του συστήματος. Η δεύτερη φάση, αφορά την διασύνδεση και ολοκλήρωση επιπλέον αριθμού εναερίων μέσων με επίγειους σταθμούς συστημάτων Διοίκησης & Ελέγχου (Command & Control) και Επικοινωνιών (Communication Base Stations).

Υπενθυμίζεται ότι η SCYTALIS συνεχίζει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα την ανάπτυξη του λογισμικού του νέου Ολοκληρωμένου Τακτικού Συστήματος Αποστολής, στο πλαίσιο του προγράμματος αναβαθμίσεως των Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας Ρ-3ΗΝ του Πολεμικού Ναυτικού. Πρόκειται για το σύστημα Maritime Mission Integration & Management System (M²IMS) που έχει επιλεγεί από την Lockheed Martin Aeronautics και το Ναυτικό των ΗΠΑ, προκειμένου να αποτελέσει το Σύστημα Αποστολής Μάχης των υπό αναβάθμιση ΑΦΝΣ.

Από την πλευρά της, η ΤΗΕΟΝ SENSORS (ΘΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ) ανέλαβε σύμβαση προμήθειας μονόκυαλων οργάνων νυκτερινής όρασης για τις Ένοπλες Δυνάμεις του Καναδά. H σύμβαση υπεγράφη μεταξύ των Καναδικών Ενόπλων Δυνάμεων και της CADEX, που κέρδισε τον αντίστοιχο διαγωνισμό, συμμετέχοντας με το μονόκυαλο νυχτερινής όρασης ARGUS FS της ελληνικής εταιρείας, η συναρμολόγηση του οποίου θα γίνει στον Καναδά. Η σύμβαση, που είναι η πρώτη της ΤΗΕΟΝ SENSORS στον Καναδά, είναι τριετούς διαρκείας και η παράδοση αναμένεται να φθάσει σε αριθμό μέχρι και τα 2.500 τεμάχια.

Στο Μπαγκλαντές, όπου έχει ήδη τρία σημαντικά συμβόλαια για συστήματα νυχτερινής όρασης και θερμικές διόπτρες παρατήρησης, η THEON SENSORS κέρδισε δύο νέους διαγωνισμούς ακόμη μεγαλύτερης αξίας, επικρατώντας της τουρκικής Aselsan.

Μία άλλη εταιρία του EFA GROUP, η ES SYSTEMS, μοναδική ελληνική εταιρία παραγωγής αισθητήρων βασισμένων σε τεχνολογία MEMS (Microelectromechanical Systems), εισέρχεται σε τροχιά δναμικής εμπορικής εκμεταλλεύσεως αυτών σε παγκόσμια κλίμακα. Έπειτα από χρόνια ανάπτυξης των βασικών τεχνολογιών των αισθητήρων αποκλειστικά από Έλληνες μηχανικούς, η εταιρία στοχεύει σε βιομηχανικές και ιατρικές εφαρμογές.

Πιο συγκεκριμένα, η ES SYSTEMS υπέγραψε εμπορική συμφωνία με αμερικανική εταιρεία που είναι παγκόσμιος ηγέτης στο χώρο της τεχνολογίας ρευστών για Βιοεπιστήμες (Life Science) με αντικείμενο την προμήθεια αισθητήρων πίεσης. Η συνολική παραγωγή θα έχει διάρκεια τουλάχιστον 5 χρόνια και αναμένεται να κλιμακωθεί σταδιακά και να φτάσει τους 10.000 αισθητήρες ετησίως.

Παραλλήλως, η ES SYSTEMS ανακοίνωσε την υπογραφή εμπορικής συμφωνίας με εταιρεία στην Άπω Ανατολή για την προμήθεια αισθητήρων πίεσης για βιομηχανικές εφαρμογές, τα επόμενα τρία χρόνια. Ο αριθμός των αισθητήρων πίεσης MEMS που θα παραδοθούν, αναμένεται να ξεπεράσει τα 100.000 τεμάχια.

dav

Η ES SYSTEMS, ακολουθώντας την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση και το Διαδίκτυο Πραγμάτων (Internet of Things), εισέρχεται στον συγκεκριμένο χώρο αναπτύσσοντας μια συνολική λύση παρακολούθησης λειτουργίας εξοπλισμού που περιλαμβάνει αισθητήρες, κόμβους συλλογής δεδομένων και ασύρματη μετάδοση δεδομένων στο cloud. Το σύστημα αυτό επιτρέπει τη συντήρηση του εξοπλισμού μέσω της χρήσης αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης. Εγκαταστάθηκε με επιτυχία για την παρακολούθηση εξοπλισμού σε σήραγγα της Ολυμπίας Οδού και αποτελεί πρότυπο καινοτομίας σε παγκόσμια κλίμακα. Περαιτέρω λεπτομέρειες θα ανακοινώσει σύντομα η Ολυμπία Οδός.

 

Tags

Related Articles

Back to top button
Close