Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΛΛΑΔΑ

Άφιξη 393 οχημάτων M1117: Επιλαρχία συν σε κάθε νησί

Rheinmetall Lynx

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Αφίχθη τις απογευματινές ώρες της 9ης Ιανουαρίου στον Πειραιά το πλοίο που μετέφερε την δεύτερη μεγάλη παρτίδα Τροχοφόρων Τεθωρακισμένων Οχημάτων Αναγνωρίσεως M1117 από τις ΗΠΑ. Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ είχε ενημερώσει για την προγραμματισμένη άφιξη, από ημερών.

Η εκφόρτωση του μεγάλου αριθμού οχημάτων, συνεχίστηκε και σήμερα, με την διαδικασία να προβλέπει σε πρώτη φάση, άμεση προώθησή τους σε Στρατιωτικά Εργοστάσια. Εκεί, τα οχήματα θα υποβληθούν σε διαδικασίες ελέγχων, παρά το ότι βρίσκονται σε λειτουργική κατάσταση, για να ακολουθήσει η βαφή στα χρώματα της τυποποιημένης παραλλαγής του Ελληνικού Στρατού κ.λπ.

Τα οχήματα εξοπλίζονται σε πρώτη φάση με στοιχειώδη οπλισμό, δηλαδή πολυβόλο MG3 των 7,62 mm επί έστορος στον πύργο, εγκαθίσταται σταθμός ασυρμάτου από τους διαθέσιμους των μονάδων και γίνονται άλλες αναγκαίες προσθήκες. Η άφιξη οπλισμού που έχει ζητηθεί από τις ΗΠΑ, αναμένεται να καλύψει πλήρως τις απαιτήσεις των οχημάτων στον συγκεκριμένο τομέα.

Ικανός αριθμός οχημάτων, προορίζεται να εξοπλίσει μονάδες της ΑΣΔΕΝ, με την δύναμη M1117 ανά κύρια νήσο να αναλογεί σε Επιλαρχία Αναγνωρίσεως, δηλαδή άνω των 40. Σε συνδυασμό με αριθμό οχημάτων που υπηρετούν ήδη στις νησιωτικές φρουρές, η συνολική δύναμη τεθωρακισμένων M1117 ανά κύρια νήσο, υπερβαίνει την δύναμη Επιλαρχίας.

Προηγουμένως, από τον συνολικό αριθμό 1.200 οχημάτων, είχαν παραληφθεί 444, που ήδη αξιοποιούνται σε μονάδες του Ελληνικού Στρατού.

Σύντομα η παραλαβή 393 ακόμη τεθωρακισμένων M1117

 

Tags

Related Articles

Back to top button
Close