Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΙΣΤΟΡΙΑ

ΖΩΗ ΣΤΟ ΝΗΜΑ

Συγγραφέας: Βασίλης Αναστασιάδης

Εκδόσεις: Εκδόσεις Άλλωστε @ 2017, Πύρρωνος 9-11, Αθήνα 116 36, τηλ: 210-7511395.

Σελίδες: 429.

Ο συγγραφέας καταφέρνει από την αρχή κιόλας του μυθιστορήματος να «ψαρώσει» τον αναγνώστη, δημιουργώντας την εντύπωση ότι το βιβλίο αναφέρεται σε πραγματική ιστορία… Είναι μέρος του ταλέντου του Βασίλη Αναστασιάδη, ο οποίος σε πρώτο πρόσωπο αφηγείται μια δυνατή ιστορία στρατιωτικής αρετής, αγάπης και υψηλών ιδανικών, με πρωταγωνιστές δύο πολύ ιδιαίτερες πάστες ανθρώπων που υπηρετούν με πίστη και αυταπάρνηση.

Ως προερχόμενος από τις Ειδικές Δυνάμεις, ο συγγραφέας πλέκει ένα μοναδικό και ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα σενάριο. Στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων όλου του κόσμου, τα οποία λόγω εγκληματικών πράξεων, σε κάποια άτυχη και τραγική στιγμή της ζωής τους,  φυγαδεύονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για να εκτίσουν αφανώς ένα διαφορετικό είδος “ποινής”, ένα δύσκολο έργο παρέα με τον θάνατο. Υποχρεώνονται να γίνουν φρουροί των διεθνών αποστολών εθελοντών γιατρών όλου του κόσμου, οι οποίοι πηγαίνουν σε σπαρασσόμενα μέρη του Τρίτου Κόσμου, για να βοηθήσουν πονεμένες αθώες υπάρξεις που βρίσκονται μπλεγμένες σε αιματηρές συγκρούσεις.

Ο πρωταγωνιστής αποφασίζει να ψάξει τα ίχνη του φίλου του και συναδέλφου από τις Ειδικές Δυνάμεις, ο οποίος σκοτώθηκε σε μία τέτοια αποστολή. Με κάλυψη μια πλαστή ταυτότητα που φτιάχνει, προσκολλάται σε μία διεθνή αποστολή ιατρών που ενεργεί στην βυθισμένη σε εμφύλιο Σρι Λάνκα, εκεί που χάθηκε ο φίλος του Σιγά σιγά, μέσα από τους κινδύνους και τις περιπέτειες, θα αναπτυχθεί μια στενή σχέση τόσο με το ιατρικό προσωπικό της αποστολής όσο και με την τριμελή ομάδα φρουρών στην οποία ανήκε ο φίλος του.

Διάλογοι και ατμόσφαιρα «μισθοφορική» ή καλύτερα μιας διεθνούς αδελφότητος η οποία δημιουργεί δεσμούς υπό ασυνήθιστες πολεμικές περιστάσεις εκτελώντας ως ελίτ το ιερό έργο της απέναντι σε μια άλλη ελίτ, αυτήν των ιδεαλιστών ιατρών που μέσα στο χάος του πολέμου προσπαθούν να κάνουν κάτι που έχει νόημα. Δράση, έρωτας, εσωτερικές αναζητήσεις. Μια περιπέτεια «ψαγμένη», που δίνει ερεθίσματα στον αναγνώστη επί στρατιωτικών θεμάτων, ζητημάτων ιατρικής, ανθρώπινης ηθικής και εθίμων, επάνω στον καμβά της μυστηριακής Άπω Ανατολής και των ανθρώπων της. Το μυθιστόρημα, θα μπορούσε να αποτελέσει το σενάριο μιας πολύ ενδιαφέρουσας και δυνατής κινηματογραφικής παραγωγής.

Related Articles

Back to top button
Close