Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Στρατηγική συμφωνία της ΘΕΩΝ με την UTC Aerospace Systems

Rheinmetall Lynx

Η ΘΕΩΝ Αισθητήρες Α.Ε.Β.Ε., ανακοίνωσε την υπογραφή  στρατηγικής συμφωνίας που την καθιστά επίσημο προμηθευτή – βιομηχανικό συνεργάτη των προηγμένης τεχνολογίας αιχμής αισθητήρων SWIR και αντίστοιχων προϊόντων της Sensors Unlimited Inc. και της N2 Imaging Systems, οι οποίες αμφότερες ανήκουν στην United Technology Corporation (UTC Aerospace Systems), την Αμερικάνικη πολυεθνική εταιρεία με πωλήσεις πάνω από 14 δισ. $.

Η εταιρεία Sensors Unlimited, με έδρα το Πρίνστον των ΗΠΑ, είναι πρωτοπόρος στον τομέα παραγωγής αισθητήρων υπέρυθρης ακτινοβολίας βραχέως κύματος (SWIR – Short Wave InfraRed), για χρήση σε συστήματα απεικόνισης, ενώ η N2 Imaging Systems, με έδρα την Καλιφόρνια, είναι ηγέτιδα στον σχεδιασμό και κατασκευή ηλεκτρονικών συστημάτων χαμηλής κατανάλωσης, για την διαχείριση και υπέρθεση – σύντηξη απεικόνισης πολλαπλών αισθητήρων, αναλογικών, ψηφιακών και υπέρυθρων.

Η Sensors Unlimited παρέχει ολοκληρωμένα προϊόντα απεικόνισης – ανίχνευσης κύματος SWIR. Τα συστήματα που περιλαμβάνονται στη συμφωνία είναι κυρίως αυτόνομα φορητά συστήματα καθώς και συσκευές τεχνολογίας αισθητήρα SWIR, τοποθετούμενες σε αμυντικά και αεροδιαστημικά συστήματα και σε αντίστοιχα αξεσουάρ, όπως ενισχυτές φωτεινότητας (Illuminators) και καταδείκτες Laser.

H ΘΕΩΝ διαθέτει ένα εκτεταμένο διεθνές δίκτυο πελατών και συνεργατών με πωλήσεις σε περισσότερες από 35 χώρες σε όλο τον κόσμο και δραστηριοποιείται μέσω τοπικών συνεργατών της σε περισσότερες από 85 χώρες. Επιπλέον, η ΘΕΩΝ διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη, την προώθηση, τη συντήρηση και την εν γένει υποστήριξη διάφορων συστημάτων αισθητήρων.

Στο πλαίσιο αυτής της νέας συνεργασίας, η ΘΕΩΝ καθίσταται ο διεθνής διανομέας, προσφέροντας προστιθέμενης αξίας βιομηχανική υποστήριξη και συντήρηση των προϊόντων της Sensors Unlimited και της N2 Imaging Systems σε 47 χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων Ευρωπαϊκών χωρών, όπως, επίσης, και αυτών στη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Λατινική Αμερική. Η ΘΕΩΝ συνεργάζεται, ήδη, επί σειρά ετών με την Ν2 Imaging για τη  βιομηχανική σχεδίαση και συμπαραγωγή καινοτόμων προϊόντων πολλαπλών αισθητήρων νέας γενιάς.

Με τη συνεργασία αυτή, η ΘΕΩΝ επεκτείνει το υπάρχον φάσμα των προϊόντων της και είναι σε θέση να παρέχει στους πελάτες της μία ολοκληρωμένη γκάμα τεχνολογικών προϊόντων απεικόνισης και ανίχνευσης, καλύπτοντας πλήρως το φάσμα των διαθέσιμων αισθητήρων από το ορατό, το κοντινό υπέρυθρο με τις λυχνίες ενίσχυσης φωτός και πλέον το SWIR, καθώς και τους υπέρυθρους αισθητήρες θερμικής απεικόνισης. Επιπρόσθετα, η ΘΕΩΝ θα συνεισφέρει στην περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων της UTC, μέσω της εκτενούς τεχνογνωσίας της στη σχεδίαση και προσαρμογή προϊόντων στις ιδιαίτερες απαιτήσεις του πελάτη.

«Είμαστε υπερήφανοι για αυτήν την στρατηγική συνεργασία, που για άλλη μια φορά αποδεικνύει τις δυνατότητες του τμήματος ανάπτυξης και σχεδίασης, όπως επίσης και του διεθνούς δικτύου διανομής της ΘΕΩΝ Αισθητήρες Α.Ε.Β.Ε.», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας, Θωμάς Ντάκος.

«Αυτή η συμφωνία εντάσσεται στην πεποίθηση και συνάμα στρατηγική κατεύθυνση του Ομίλου μας, να καταστήσουμε την Ελλάδα διεθνή κόμβο στην παραγωγή υψηλής τεχνολογίας προϊόντων και υπηρεσιών στην αμυντική και αεροδιαστημική βιομηχανία», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΘΕΩΝ και του Ομίλου EFA VENTURES, Κρίστιαν Χατζημηνάς.

 

 

 

Related Articles

Back to top button