Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Υπογραφή συμφωνίας της Miltech Hellas με την Raytheon

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου υπέγραψε η ελληνική Miltech Hellas με την Raytheon σύμβαση στο πλαίσιο προγράμματος παροχής ηλεκτροπτικών θερμικών συστημάτων στο Πολεμικό Ναυτικό που απορρέει από την τροποποίηση της Συμφωνίας Αντισταθμιστικών Ωφελών 05/99 της αμερικανικής εταιρείας. Στις 20 Νοεμβρίου 2017 είχε υπογραφεί μεταξύ ΓΔΑΕΕ και Raytheon η ΣΑΩ 01/17, σε εφαρμογή των διατάξεων του Άρθρου 29 του Ν.4494/2017, σύμφωνα με τον οποίο διευθετούνται ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις της εταιρείας που αφορούν τη ΣΑΩ 05/99 που απορρέει από την προμήθεια του πυραυλικού συστήματος PATRIOT μέσω της Σύμβασης Κύριας Προμήθειας (ΣΚΠ) 007Α/99.

Η Miltech Hellas ανέλαβε να προμηθεύσει στο Πολεμικό Ναυτικό 15 συστήματα MLTTDR-10   που θα εγκατασταθούν σε πολεμικα πλοία και 20 φορητές μη ψυχόμενες συσκευές νυκτερινής παρατηρήσεως MLTIBR-75U, βάρους 1,5 κιλού που συνδυάζει θερμική κάμερα μέσων αποστάσεων, κάμερα ημέρας, αποστασιόμετρο λέιζερ, GPS και γωνιόμετρο. Την υπογραφή της συμβάσεως μεταξύ των δύο εταιρειών, θα ακολουθήσει η κατάθεση της προκαταβολής και η έναρξη της προθεσμίας παραδόσεως 24 μηνών. Η σύμβαση είναι ύψους 3,85 εκατ. $.

Με την παραπάνω σύμβαση, αποκτά δυναμική η είσοδος σε υπηρεσία με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συστημάτων θερμικής απεικονίσεως ελληνικής αναπτύξεως. Ήδη η Πολεμική Αεροπορία έχει προβεί στην προμήθεια περιορισμένου αριθμού θερμικών καμερών παρατηρήσεως της Miltech Hellas, η οποία εν συνεχεία υπέγραψε στις 28 Νοεμβρίου 2016 σύμβαση για την προμήθεια στο Πολεμικό Ναυτικό 4 συστημάτων MLT-TDR-10 οι οποίες έχουν ήδη αρχίσει να εγκαθίστανται σε κανονιοφόρους. Εντυπωσιακή παραμένει η έλλειψη προγράμματος εξοπλισμού τουλάχιστον των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς με θερμικές σκοπευτικές διόπτρες που προσαρμόζονται σε φορητό οπλισμό, για την απόκτηση τακτικού πλεονεκτήματος στον νυκτερινό αγώνα ή συνθήκες περιορισμένης ορατότητος την ημέρα.

 

 

Related Articles

Back to top button
Close