Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΔΙΑΦΟΡΑ

Επισκευή, συντήρηση και βαφή των εξωτερικών εκθεμάτων του Πολεμικού Μουσείου

 

 

Φόρτωση πυροβόλου QF 25 λιβρών βρετανικής κατασκευής. Τα πυροβόλα αυτά χρησιμοποιήθηκαν από τον Ελληνικό Στρατό μέχρι το 1994. Χρησιμοποιήθηκαν στις επιχειρήσεις της Μέσης Ανατολής, του Εμφυλίου και στην Κύπρο. (@ Πολεμικό Μουσείο Αθηνών)

Ένα αίτημα του Πολεμικού Μουσείου που αφορά την συντήρηση εκθεμάτων του, αίτημα που υφίστατο επί πολλά έτη, έγινε αποδεκτό εκ μέρους του ΓΕΣ. Συγκεκριμένα, έπειτα από πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, εγκρίθηκε από τον Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή η σταδιακή μεταφορά των πυροβόλων – εκθεμάτων που εκτίθενται κυρίως στον εξωτερικό περίβολο του Μουσείου, με σκοπό την πραγματοποίηση εργασιών συντηρήσεως, τυχόν επισκευής και βαφής τους. Πρόκειται να ακολουθήσει η συντήρηση και βαφή των αεροσκαφών που επίσης εκτίθενται στον εξωτερικό χώρο κι εμφανώς έχουν υποστεί φθορές, κατόπιν υποσχέσεως του ΓΕΑ.

Η μέριμνα για τα εξωτερικώς εκτεθειμένα οπλικά συστήματα του Πολεμικού Μουσείου σκόνταφτε στην έλλειψη κονδυλίων αλλά τώρα πλέον ανοίγεται η προοπτική σταδιακής εξέλιξης των εργασιών βάσει χρονοδιαγράμματος. Παραλλήλως, τα εξωτερικά εκθέματα πρόκειται να εμπλουτισθούν και με εκθέματα προερχόμενα από το Πολεμικό Ναυτικό καθ΄ ότι τα υπάρχοντα είναι ελάχιστα, όπως έκρινε ο πρόεδρος του ΔΣ του Πολεμικού Μουσείου Αντιναύαρχος ΠΝ ε.α. Αθανάσιος Παναγόπουλος.

Related Articles

Back to top button
Close