Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Δύο βραβεία για την εταιρεία SIAMIDIS SA

Στις 3 Δεκεμβρίου 2016 η ελληνική εταιρεία SIAMIDIS SA απέσπασε δύο βραβεία στο διαγωνισμό GREEK EXPORT AWARDS 2016 που διοργανώθηκε για 5η συνεχή χρονιά από την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ-ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με την Ethos Media SA. Συγκεκριμένα η εταιρεία τιμήθηκε με Silver Award στην κορυφαία διάκριση Top Greek Export Company και Gold Award στην ειδική κατηγορία Top Industrial Export Company.

Η εταιρεία ξεκίνησε τη δραστηριότητα της ως μικρό υφαντήριο στη Νέα Ιωνία το 1961. Σήμερα:

  • Παράγει εξειδικευμένα και τεχνολογικά προηγμένα τεχνικά υφάσματα (Kevlar®, Nomex® κλπ), αντιβαλλιστικά προϊόντα (αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη, πάνελ), διάφορα ειδικά ενδύματα και μέσα ατομικής προστασίας για στρατό, αστυνομία, πυρόσβεση, βιομηχανία και υπαίθριες δραστηριότητες.
  • Τα προϊόντα παράγονται καθετοποιημένα με πρώτη ύλη το νήμα κι είναι πιστοποιημένα από διεθνείς πιστοποιημένους οργανισμούς σύμφωνα με πρότυπα ΕΝ, US, NATO, ενώ πολλά προϊόντα είναι πιστοποιημένα με CE και OEKO-TEX®.
  • Έχει μακρόχρονη και στενή συνεργασία με τις εταιρείες DuPont, W.L. GORE ΚΑΙ 3Μ. Είναι licensed partner με δικαίωμα να παράγει και να εμπορεύεται προϊόντα Dupont™ Kevlar®, Dupont™ Nomex®, GORE-TEX®, WINDSTOPPER®, GORE-PYRAD®

Οι εξαγωγές της εταιρείας ξεκίνησαν ουσιαστικά το 1986 και τα τελευταία έτη παρουσιάζει ταχεία εξαγωγική επέκταση. Πλέον οι εξαγωγές υπερβαίνουν σταθερά το 80% των πωλήσεων με παρουσία σε 15 χώρες σε τρεις ηπείρους. Το 2016 οι πωλήσεις ανήλθαν σε 11,6 εκατ. € με εξαγωγές 10,1 εκατ. € ενώ το 2014 οι εξαγωγές ήταν 4,1 εκατ. €.

Η θετική πορεία της εταιρείας που έχει εξωστρεφή χαρακτήρα βασίζεται στην καθετοποιημένη εξειδίκευση σε καινοτόμα προϊόντα υψηλής ποιότητας, τα οποία παράγονται στην Ελλάδα και ενσωματώνουν κορυφαίες τεχνολογίες και εξελιγμένο R&D. Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας και οι συνεργάτες συμβάλουν στην υλοποίηση του οράματος και των στόχων της εταιρείας.

Related Articles

Back to top button
Close