Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Διάκριση της ΕΚΑΜ στην Ιορδανία

Σάββας Δ. Βλάσσης

Επιτυχή συμμετοχή και διάκριση πέτυχε ομάδα της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά την διάρκεια του 9ου Ετησίου Διαγωνισμού Μαχητού μεταξύ 30 Απριλίου – 4 Μαΐου. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται σε ετήσια βάση στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ειδικών Επιχειρήσεων Βασιλεύς Αμπντάλα ΙΙ (KASOTC) υπό την αιγίδα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας και σε αυτόν συμμετέχουν ομάδες από διάφορες στρατιωτικές και αστυνομικές ειδικές μονάδες διαφόρων χωρών.

Στον 9ο Διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικώς 31 ομάδες από 15 χώρες, κυρίως Αραβικές, διευκρινίζεται ωστόσο ότι η εν λόγω διοργάνωση δεν συγκεντρώνει το ενδιαφέρον κορυφαίων ειδικών μονάδων και με αντιτρομοκρατικό ρόλο, των χωρών της Δύσης. Στην πρώτη θέση αναδείχθηκε ομάδα της Κίνας, στην δεύτερη του Λιβάνου και στην τρίτη θέση, ομάδα επίσης της Κίνας. Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, η ομάδα της ΕΚΑΜ κατετάγη στην πέμπτη θέση.

Ο Διαγωνισμός δοκιμάζει τις ομάδες στην διάρκεια των πέντε ημερών που διαρκεί, σε αντικείμενα φυσικής κατάστασης, βολών ταχείας αντίδρασης και εξεζητημένων καταστάσεων και σε τεχνικές αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων.

Related Articles

Back to top button
Close