Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Ανάθεση υποπρογράμματος ψυκτρών (Heatsinks) για συστήματα πέδησης μαχητικών Mirage 2000/-5 στην Miltech Hellas

Στις 26 Ιουνίου υπεγράφη μεταξύ ΓΔΑΕΕ και της εταιρείας Miltech Hellas ΑΕ συμφωνία πλαίσιο 4ετούς διαρκείας για την προμήθεια 144 ψυκτρών (Heat Sink) συστήματος πέδησης μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000/-5. Ο διαγωνισμός είχε κατακυρωθεί στην ελληνική εταιρεία στις 17 Φεβρουαρίου 2017 και το συνολικό ύψος της συμβάσεως ανέρχεται σε 6.382.800 ευρώ. Οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Σημειώνεται ότι η πρώτη προκήρυξη σχετικού διαγωνισμού είχε γίνει το 2013! Συνυπολογίζοντας ότι η σύμβαση που ανατέθηκε είναι 4ετούς διαρκείας, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι εάν είχε ανατεθεί το 2013 η σύμβαση, σήμερα θα έπρεπε το ΓΕΑ να αναθέτει την επομένη… Ένα σημείο από το οποίο μπορεί να εξάγει κανείς συμπεράσματα για το επίπεδο του δείκτη διαθεσιμότητας των μαχητικών Mirage 2000/-5 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τροχοπέδη και σε αυτή την περίπτωση απετέλεσε ο διαβόητος νόμος Βενιζέλου, αποδειχθείς πανηγυρικώς ως εντελώς αντιλειτουργικός. Ο νόμος έχει συντελέσει καθοριστικά στην αδυναμία των Ενόπλων Δυνάμεων να προβούν εγκαίρως στις προμήθειες ανταλλακτικών προς υποστήριξη των οπλικών συστημάτων τους. Όπως αποδεικνύεται, ούτε ο Π. Καμμένος που υποσχόταν ότι με κατάλληλη νομοθετική ρύθμιση θα έλυνε το πρόβλημα, κατάφερε κάτι.

Related Articles

Back to top button
Close